ponedeljek, 13. junij 2011

8. dan (17.7.2010)

Odločila sva se, da še eno noč prespiva v Tirani, preden kreneva proti vzhodu Albanije in odhodu v Makedonijo. To sva se odločila, ker prvič nisva utegnila videti muzeja, ki je ob ponedeljkih zaprt ter zaradi ponovnega obiska Kruje zaradi muzeja, ki je bil prav tako zaprt ter nakupa spominkov, ki jih je tu kar precej in so cenejši kot v Tirani ali ob obali.
Na poti vidiš vse od prodajalcev sadja ...
do grobov s streho ...
do prodajalcev motornega olja in bencina ...
do kočij ...
V Tirani si ogledava zgodovinski muzej, nato pa se odpeljeva v Krujo, kjer pogledava še Skenderbegov muzej, v katerem je žal dovoljeno slikati le ta kip:
Odločiva se še za nakupovanje v tiranskem nakupovalnem centru, ki se imenuje City park. V njem je Mercator, našla sva tudi slovensko košarico. Blagajničarka naju vpraša, od kod sva, potem pa pove, da se je izobraževala v Sloveniji. Fant se je pohecal, da nimava pika kartice, pa je odvrnila, da je tukaj še nimajo. Predvsem sva za domov nakupila mnogo albanskega piva. V trgovskem centru naju preseneti tudi AFC - albanian fried chicken ter Kolonat, ki je kopija McDonaldsa, ki ga sicer v Albaniji nimajo. Slovenska košarica:

Ni komentarjev:

Objavite komentar